Koopje kopen op Koopjekopen > Veilingen > , > 2 Stripbladen Robbedoes uit 1985 deel 20 en 45

2 Stripbladen Robbedoes uit 1985 deel 20 en 45

Robbedoes papyrus a
  • Vervoer per post:

    €2.10

  • Huidig Bod:

    €4.00

  •  

  • Doe een Aanbod ( geen komma):

  •  

Veiling ID:
#799
Provincie:
Gepost op:
23rd of juni 2017 at 11:02 PM
Overgebleven Tijd:

5500685

Volg Lijst:
Item Specifics
Bij verkoop steun ik een club Nee
1 euro krijgt
Beschrijving

Robbedoes was de Nederlandstalige uitgave van het Belgische Franstalige stripweekblad Spirou, genoemd naar de held uit de stripreeks Robbedoes en Kwabbernoot. Het weekblad verscheen in 1938 voor het eerst. In 2005 werd de uitgave gestaakt.

Robbedoes verscheen in onder andere Nederland, België, Luxemburg, Nieuw-Guinea, Indonesië en tal van andere Nederlandstalige of deels Nederlandstalige gebieden. Het was ook mogelijk om een abonnement op de Robbedoes te hebben wanneer de lezer niet in een Nederlandstalig gebied woonde, al was de abonnementsprijs wel een stuk hoger (circa 125% van de normale abonnementsprijs[bron?]).

In Robbedoes verschenen vooral feuilletons van strips die later als stripalbums zouden worden uitgegeven bij onder anderen uitgeverij Dupuis. Er verschenen ook gags van Guust Flater, Beetle Bailey (Beter bekend onder de Nederlandse titel Flippie Flink in onder andere Pep en Eppo), de Sliert en Mr. Kweeniewa en Geniale Olivier in Robbedoes. Er stonden een aantal vaste rubrieken in Robbedoes, zoals “de brievenbus” en “Robbedoes Interviewt”.

Net als de Franstalige versie bleek Robbedoes een springplank voor striptekenaars. Vanaf het begin werden de stripbladen gebundeld in Robbedoes-verzamelalbums, waarvan er 262 zijn verschenen. Van Robbedoes verzamelalbum 194 verschenen slechts 923[bron?] volledig Nederlandse exemplaren, omdat de oplage van Robbedoes 2628 kleiner dan normaal was.[1] In de andere exemplaren stak één Franstalig nummer.[2]

In juli 2005 werd de uitgave gestaakt, nadat de oplage was teruggelopen tot 2.000 exemplaren. De laatste periode was Robbedoes alleen nog verkrijgbaar via een abonnement en niet meer via de losse verkoop.

(Visited 16 times, 1 visits today)

Sleutelwoorden: , ,
Uitgebrachte Biedingen
Tot nu toe nog geen geplaatste biedingen.
Foto Gallery
Kaart
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *