Fuck a duck mijn button is stuk

Fuck a duck mijn button is stuk

Fuck a duck mijn button is stuk. De nachtmerrie van vele iPhone gebruikers. Ineens functioneert de homebutton niet meer.

Je drukt er op en hij doet niks. Touch-ID doet het ook niet meer.

Als dit gebeurd zonder dat het toestel is gevallen, gestoten dan wel nat geworden is dan lijkt het op een moederbord probleem.

Komt weinig voor, meestal is er iets aan voor gaan dat ten grondslag ligt aan dit mankement.

Met een beetje mazzel kun je er softwarematig een door van homeknop op je scherm toveren om toch alle functies te kunnen uitvoeren.

Een iPhone zonder een werkende home-button en ID-touch brengt niet veel minder op. maakt op zich niets uit maar mensen willen toch graag de oude functie terug.

Als ik een dergelijk toestel krijg dan zit er meestal ook een barst in het scherm of andere valschade.

Ik heb thuis voldoende testschermen die ik kan inzetten om de werking van het toestel te kunnen testen. De originele homebutton moet ik dan wel voorzichtig overzetten.

Werkt alles weer dan  (touch ID, touch scherm, home functie, touch ID) zal het probleem verholpen zijn met een nieuw scherm.

Doet de homebutton niks op de testscherm dan is de homebutton kapot en zal er een nieuwe in moeten. Het is dan wel belangrijk om te weten dat je geen ID touch meer hebt. Op zich geen probleem omdat je gewoon kan ontgrendelen met je ingevoerde code.

Waarom werkt ID touch niet met een nieuwe button?

Tja, uw button is een unieke button die alleen communiceert met uw moederbord, uw toestel. Natuurlijk is alles te maken maar een dergelijke reparatie kost enorm veel en in veel gevallen niet meer de moeite waard.

Het overzetten van een goed werkende homebutton op een nieuw scherm blijkt voor veel (amateur) reparateurs een probleem.

Ik zal daar in een volgend artikel meer over vertellen. Te vaak wordt de reparatie slecht uitgevoerd en blijkt na deze reparatie uw ID touch niet meer te werken.

Hier onder een deel van een advertentie op Marktplaats.

Onbeschadigde 6s met veel opslag
Komt met doos
Scherm is pas vervangen daardoor werkt de touch id niet. Dit is altijd na een schermreparatie met home button.
Toetel is verder helemaal in orde.

Los van of dit verhaal klopt, zet het je toch te denken. Elke homebutton die ik vervang blijft een risico, maar het hoeft niet mis te gaan.

Pas dus altijd op als u uw iPhone ter reparatie aanbiedt.

home button

Home button van een iPhone 6s. Links van de homebutton ziet u de flexkabel die aan een connector gaat op het scherm. Vaak wordt deze kabel beschadigd bij de demontage dan wel montage……. weg touch ID

(Visited 29 times, 1 visits today)Leave a Reply