Gebruikte iPhone veel geld geen garantie

Gebruikte iPhone veel geld geen garantie

Gebruikte iPhone veel geld geen garantie. het is zo verleidelijk een iPhone. Een iPhone voor mijn dochter. Een iPhone voor mezelf. Te weinig geld voor een nieuwe ……. wat dan?

Refurbished

Refurbished, een toestel die is nagekeken en dus vrij is van mankementen en met garantie. Als voorbeeld neem ik een iPhone 6s 64GB. Wat kost die nu tweedehands.

Refurbished valt de prijs tussen  254 en 294 euro

In dit geval krijgt u een iPhone die op wel dertig punten is nagekeken en een nieuwe batterij heeft. Tevens krijgt u twee jaar garantie.

De goedkoopste iPhone heeft dan wel zichtbare gebruikssporen. Krasjes en beschadigingen.

Als u hier drukt dan komt u op de site van de aanbieder.

Wellicht een mooi aanbod.

Ik verkoop ook iPhones. Ik noem me zelf niet commercieel, omdat ik veel tijd besteed om goede iPhones te verkopen. Alle iPhones zijn nagekeken en ik plaats er altijd een nieuwe batterij in. Ik reken die prijs dus niet door.

Ook krijgt de koper de gelegenheid de iPhone binnen 24 uur weer in te leveren. Hij of zij krijgt dan gewoon zijn geld terug.

Waarom?

Ik voorkom hiermee een impulsieve aankoop dan wel een stomme vergissing. Ook heeft de koper wat tijd om het toestel in zijn eigen omgeving te testen.

In 24 uur kun je snel mankementen opsporen:

  • ondanks nieuwe batterij loopt het toestel snel leeg
  • speakerphone werkt niet
  • volume werkt niet
  • muteknop werkt niet
  • geen service melding
  • iPhone geeft verkeerde batterijpercentage aan

Alle reden om uw geld terug te krijgen tenzij het duidelijk is dat de iPhone gevallen is dan wel waterschade heeft.

Alle functies testen van een iPhone kost in principe een uur. Elke klant krijgt een A4-tje mee met wel 25 onderdelen die u in de 24 uur makkelijk kan testen. De klant hoeft dat niet te doen, maar het mag.

Maar goed maar laten we even terug gaan naar de refurbished toestellen. Mijn toestellen kan ik met gemak scharen onder het kopje zo goed als nieuw dus 294 euro. Ik geef alleen geen 2 jaar garantie. Klopt, maar de prijs is dan ook wat anders.

U betaalt bij mij voor een top-toestel ongeveer 210 euro dat scheelt 84 euro. Bij mij krijgt u er ook nog de originele doos bij en een oplader en een kabel. Misschien wel het overwegen waard.

Maar hoe zit dat nu met de garantie die zij bieden.

Nou, daar ga ik het morgen over hebben.

(Visited 9 times, 1 visits today)Leave a Reply