Help ik heb geen geld

Help ik heb geen geld

Help ik heb geen geld. Opvallend hoe vaak ik een dergelijke kreet ontmoet in mijn communicatie met belangstellenden voor een iPhone die ik te koop heb staan.

Marktplaats heeft inmiddels ook het plaatsen van een iPhone niet meer gratis gemaakt. Je betaalt nu 2 euro 60 voor een maandje.

Ik verkoop iPhones, omdat ik dat leuk vind. Ik probeer ze weer eerst zo goed mogelijk te maken. Ik vernieuw het scherm als dat nodig is. Gaat het scherm er af dan vernieuw ik de batterij ook meteen..

De materiaalkosten komen op ongeveer 60 euro.

De meeste iPhones koop ik in tussen de 180 en 210 euro.

In de praktijk betekent dat, dat plus eventuele vervangingen de kostprijs neerkomt tussen 240 en 250 ligt.

Mijn gemiddelde verkoopprijs ligt dan ook tussen die twee bedragen.

Verlies is zo geleden, maar meestal wel een lichte omzet.

Zet je dat af t.o.v. de geïnvesteerde uren dan zit ik zwaar onder het minimum loon.

Hoort u mij klagen?

Nee dus. Soms pak ik wat meer en soms wat minder. het gaat mij om het weer optimaal maken van de iPhones en om een leuke en tevreden klantenkring op te bouwen.

Facebook advertenties

Sinds kort adverteer ik ook op de Market Place van Facebook. Nog steeds gratis dus dat is prima.

Opvallend zijn de vele reacties van buitendeur. Ik bedoel dan mensen uit een ander land die wel in Nederland wonen.

De eerste 10 reacties zijn altijd van mensen met exotische namen stammend uit het werelddeel Afrika.

Gezien mijn eigen uiterlijk wagen belangstellenden met mij te communiceren in talen waar ik absoluut geen kaas van heb gegeten. Arabische letters en andere niet te volgen talen verschijnen op mijn beeldscherm. De verschillende profielen laten weinig zien en soms zijn ze al jaren niet actief.

Ook lijken ze bijna allemaal van Mars te komen want ze hebben absoluut geen verstand te hebben wat betreft gangbare prijzen.

Als ik een vraagprijs heb van 250 euro krijg ik bijna standaard verschillende aanbiedingen van 80 euro. Meestal in de trant van:

” vor 80 euro ik kom hallen meteen”

Vergissen is menselijk maar ik stel mijn advertenties vaak op met een stukje in het engels, maar dat zet niet echt zoden aan de dijk.

Ik haat het, maar ik merk dat ik toch wel extra voorzichtig ben. Lullig gezegd ik wacht met smart op Nederlandse belangstellenden die Piet, Jan of Truus heten.

De communicatie van “buitenlandse” belangstellenden is vaak zo vreselijk beroerd en sommige opmerkingen sterken mij in mijn afwachtende en voorzichtige houding.

Ik blijf altijd beleefd en soms rolt er dan ook een wel reëel bod uit, maar dan verrijst het volgende probleem.

” morgen ik ben op centraal station jij komen daar”

Meestal is dat de grens van mijn geduld en maak ik diegene duidelijk dat een dergelijke afspraak mij geen vertrouwen geeft en dat wat mij betreft hij maar een andere iPhone moet zoeken.

Onduidelijke afspraken

Ik blijf het proberen. Zo ook laatst. Ik kreeg een reactie van iemand die een iPhone wilde kopen maar zeer gebrekkig Nederlands sprak. Hij maakte me duidelijk dat hij de telefoon graag wilde hebben. Ik sprak met hem op een avond af. Om 20:00 zou hij komen. Toestel lag klaar maar er kwam niemand om acht uur opdagen. Ik stuurde hem een schatbericht dat ik er wel klaar mee was en dat de iPhone weer beschikbaar was voor een volgende klant.

Om 22:00 wordt er aangebeld. Natuurlijk doe ik wel open, waarom?  Gewoon een gevoel. Voor me staat een zenuwachtige jongeman en zegt dat hij voor de iPhone komt. Ik zeg hem dat we om 20:00 hebben afgesproken. In gebrekkig Nederlands maakt hij me duidelijk dat hij elke dag als kapper in Rotterdam werkt en zelf in Overvecht Utrecht woont. Hij wil de iPhone graag kopen.

Hij laat me een kapotte Samsung zien. Ik vermoed een kapotte backlightverlichting.  Ik laat hem binnen en laat het de iPhone zien. Hij bekijkt het toestel. Ik geef hem wat uitleg. Het is gewoon een hele vriendelijk jongeman. Niks mis mee. Hij koopt de iPhone en na een dag heb ik nog schatcontact met hem om te vragen hoe het met de iPhone gaat. Hij is er heel blij mee en bedankt me er voor.

Geen geld

Ik heb bij dit artikel een foto toegevoegd. Het is een weerslag van de conversatie die ik met een persoon had. Natuurlijk weer een belachelijk bod. Vervolgens een enorme klaagzang dat hij geen geld heeft en smeekbedes om hem wel aan mij te verkopen voor een belachelijke lage prijs.

Natuurlijk heb ik zijn profiel bekeken en iets maar dan ook niets op zijn profiel geeft aan dat hij geen geld heeft. Hij lijkt een appartement te hebben een prachtige kleuren t.v.

Mijn broek zakt af, maar wat mij betreft blijven het incidenten. Help ik heb geen geld

 

(Visited 51 times, 1 visits today)