Iphone 6s nieuwe batterij er in doet wonderen

Iphone 6s nieuwe batterij er in doet wonderen. Het wordt kouder, tenminste dat verwacht ik wel. De iPhone lijkt in de winter wat minder te presteren. De batterij is snel leeg en dat is nou net wat we niet willen hebben.

De Iphone is een duur, maar zeker ook kwetsbaar apparaat. Ik heb er al een hoop gezien die het licht niet meer konden verdragen. We hebben het wel over een apparaat van een paar honderd euro tot wel 1000 euro.

Toch zie je mensen er mee omgaan als ware het een bierviltje. Vaak zie je de apparaten gewoon los liggen op een tafeltje in het café. Een klein stootje en het ding klettert op de grond. Scherm kapot geen probleem, zo gefixt. Dat klopt, alleen blijkt er later schade te zijn die wat meer kosten dan een nieuw schermpje. Ook schromen we er niet voor te bellen als het regent, geloof me een iPhone 6s is zo lek als een vergiet. Ik denk zelfs dat een vergiet nog langer de boel droog weet te houden dan een iPhone.

Ik dwaal af. Laatst kwam een collega bij me met een vraag. De iPhone van mijn zoon loopt snel leeg. Net op de lader even in de kou en hoppa hij is weer leeg. Ik neem aan dat het de batterij is, wat kost dat?

Een batterij die zo snel leeg is….. Inderdaad kan er een probleem met de batterij zijn. Toch is het goed om je batterij conditie te onderzoeken. In IOS 12 kun je dat volgens mij goed zien via instellingen en dan batterij aanklikken.

Staat er reparatie dan is de batterij aan zijn einde. Staat er b.v. 81 % dan kan en mag de batterij niet zo snel leeglopen.

Meestal is er dan wat anders aan de hand. Een val maar ook vaak waterschade.

Natuurlijk wil ik dan met alle liefde een nieuwe batterij plaatsen, maar dan wel op eigen risico.

Apple zelf geeft aan dat ze een batterij meestal vernieuwen bij een conditie van 80-81%

Met een dergelijke percentage moet je iPhone nog redelijk presteren en niet leeg staan binnen een uurtje.

(Visited 18 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.