Iphone in een loop na batterijvervanging

Iphone in een loop na batterijvervanging

Iphone in een loop na batterijvervanging. Soms denk je dat je alles kan omdat je nu eenmaal al zo vaak een batterij van een iPhone hebt vernieuwd. Mijn vrouw had een mooie iPhone 6s Plus, tenminste dat dacht ik. Na 3 maanden gebruik viel me op dat na de laatste update de batterij-capaciteit een kleine 80 % was.

Verder bleken er ook veel krassen op het scherm te zitten.

Aangezien ik de reparateur ben, bestelde ik een nieuw scherm en een kwaliteits-batterij.

De oude batterij was al een behoorlijke klus omdat de batterijstickers er niet makkelijk afgingen. Na wat wrikken lukte het uiteindelijk toch. De oude batterij was zo krom als de rug van mijn opa. Mocht de pret niet drukken want ik had toch een nieuwe.

Nieuw scherm plaatsen is leuk, maar er zitten een een aantal addertjes onder het gras die het leven van een reparateur kunnen vergallen:

  • het overzetten van de homebutton
  • de connectoren die op het moederbord zitten

De home-button is via een schakeling verbonden met het moederbord via een kabel die achter het scherm loopt. De connectie is zeer belangrijk omdat als er wat mis meegaat je je touch-ID verliest.

Vaak worden er daarom ook iPhones te koop aangeboden zonder een werkend touch ID. In de meeste gevallen is het dan schijnbaar niet gelukt om de oude homebutton goed over te plaatsen in het nieuwe scherm.

Mij lukt het gelukkig meestal wel.

Batterij vervangen, scherm vervangen… testen maar.

Ik druk op de aan en uit knop….. niks niente niks.

Het is al warm, maar dan krijg ik het nog warmer.

Wellicht dat de nieuwe batterij helemaal leeg is, beetje vreemd want meestal zit er wel wat in.

De iPhone aangesloten op de oplader.

Apple logo verschijnt om vrijwel direct te verdwijnen. In plaats daar van verschijnt het batterij symbool. De batterij laat 1 rood streepje zien. Maar niet lang, want daar is het apple logo weer.

U raadt het al dit blijft maar doorgaan. Volgens mij noem je dat een loop. Spreek uit loep.

Zou het scherm kapot zijn? Oude scherm er op, hetzelfde resultaat.

Mijn vrouw boos.

Tja, de sukkel van het huis. Ik laat de iPhone gewoon doorgaan. Na een half uurtje is het scherm helemaal zwart en geen loop. Ik til hem op en ja hoor hij doet het. Code er in en de batterij geeft 70% aan. Vrouw blij en ik ook blij. Ik koppel de iPhone los en zet hem verder weer in elkaar.

Ik druk op de aan en uit knop…… niks helemaal niks. Weer op de oplader en ja hoor weer in een loop.

Ik neem via WhatsApp contact op met mijn “mannetje” in Zwolle WikiMobiel.

Ik leg het probleem uit en na een kwartier komt het antwoord. “Doe er maar een andere batterij in”.

Ik heb geen andere batterij!!! Die zit in een speciaal kistje met speciaal duck-tape er omheen anders kan hij wel ontploffen.

Toch maar uit het kistje gehaald en in de iPhone geplaatst.

Na een druk op de aan en uit- knop verschijnt het apple logo en geen loop.

Fuck a duck het was de “nieuwe” accu. Wiki had al weer gelijk.

Maandag klagen bij mijn leverancier en een nieuw laten opsturen.

Wellicht dat mijn verhaal een goede hulp kan zijn als u ook een dergelijk probleem heeft na een vervanging van de batterij.

Iphone in een loop na batterijvervanging je gaat er van zweten.

(Visited 33 times, 1 visits today)