Mijn iPhone scherm lijkt wel een vale spijkerbroek

Mijn iPhone scherm lijkt wel een vale spijkerbroek

Mijn iPhone scherm lijkt wel een vale spijkerbroek. Voor een prikkie een iPhone met een nieuw scherm. Een krasvrij scherm dat is zeker waar, maar vaak blijkt de kwaliteit van het scherm verschrikkelijk. Maar goed, je hebt wel een nieuw scherm.

Kan een overweging zijn maar je iPhone is meteen een stuk minder waard.

Er wordt veel ge-adverteerd met reparatie van schermen voor een paar tientjes. Ook verkopers van een iPhone met een gebarsten scherm geven vaak aan dat je voor een paar tientjes een nieuw scherm hebt.

Trap er niet in tenzij je er niks om geeft. Is dat het geval dan kun je net zo goed een nog goedkopere iPhone kopen.

Veel schermen die te koop worden aangeboden zijn zogenaamde copy-schermen en halen never nooit de kwaliteit die je iPhone behoort te hebben.

Los van de kleuren kan ook de touch veel minder zijn.

Ik kom heel vaak iPhones met “nieuwe”  schermen tegen die onderin het scherm niet goed reageren. Dit merk je vooral bij het installeren na het instellen van de fabrieksinstellingen. Je begint dan bij het bekende “HELLO”  om even later onderin je scherm de tekst te krijgen  “configureer handmatig” . Als je daar op drukt reageert het toestel niet goed. Pas na een aantal drukpogingen gaat het het proces verder. De gebruiker zal gauw denken dat het aan hem lag en gaat vrolijk verder.

Is het toestel geïnstalleerd dan kan het gebeuren dat je in Whats-app het tekstballetje lastiger kan invullen dan wel activeren.

Naast dat alles zal ook heel vaak de kleuren van de pictogrammen een stuk valer zijn, minder diep.

Het beste zie je dat door twee iPhones naast elkaar te leggen. Eentje met een nieuw “goedkoop” scherm en de ander met een origineel scherm,

Ik zal proberen dat d.m.v. een foto duidelijk te maken. Op de foto’s is de iPhone links het originele scherm en de rechtse het copy-scherm.

Moeilijk te fotograferen het zit hem vooral in de diepere kleuren terwijl de andere een vale indruk maakt.

De toestellen die ik voorzie van een nieuw scherm krijgen altijd een kwaliteitsscherm (A+). Schermen die een origineel apple LCD hebben.

Pas dus goed op wat u koopt anders is goedkoop uiteindelijk duurkoop.

Mijn iPhone scherm lijkt wel een vale spijkerbroek.

 

 

 

(Visited 12 times, 1 visits today)Leave a Reply