Pas op met bewaren van een smartphone

Pas op met bewaren van een smartphone

Pas op met bewaren van een smartphone.  Een paar dagen geleden kreeg ik een berichtje van een “oud” klant van mij.

Hallo Dave, ik heb thuis een oude Apple 4s telefoon die is open gesprongen. Kan jij hier nog wat mee, voor onderdelen ofzo? Ik hoor graag groeten Mark”.

Ik maakte hem duidelijk dat ik geen handel zag in een iPhone 4s die uit zijn “jasje” was gegroeid. Mark maakte mij duidelijk dat hij er niets voor wilde hebben.

Nou vindt mijn vrouw dat ik al genoeg “rommel” in huis hebt, maar eigenlijk was er een andere reden om hem wel aan te nemen. Mark zou hem zelf langs brengen.

Ik vermoedde dat de batterij was opgezwollen. Ik ben niet technisch genoeg om dat te verklaren. Een batterij bevat energie en als er een lekkage dan wel sluiting ontstaat zal die energie ergens heen moeten. De batterij gaat zwellen en drukt, in dit geval, de achterkant van de iPhone omhoog.

gezwollen batterij

De achterkant van de Iphone 4s is omhoog gedrukt

 

Vaak verdwijnen iPhones in een lade en worden vergeten. De bedoeling is dat ze als reserve toestel in de vakantie kunnen dienen. Niets mis mee, alleen vaak gebeurt er helemaal niets mee en liggen ze jaren in een lade. Vaak tussen losse papieren agenda’s en foto’s. Volgens mij kan het best gevaarlijk zijn. Ik wil geen paniek zaaien, maar zorg gewoon dat je de iPhone niet vergeet.

Achterkant verwijderd, gezwollen batterij goed te zien

Je moet er niet aan denken dat de iPhone in brand gaat. Eigenlijk is het het beste dat je de batterij loskoppelt en misschien zelfs helemaal verwijdert.

In ieder geval hou uw “oude” iPhones in de gaten of laad ze af en toe nog even op.

Natuurlijk geldt dit niet alleen voor iPhones maar voor alle smartphones.

Geen paniek verder maar hou ze in de gaten. Gaat hij opzwellen laat hem dan verwijderen. Als u niet echt technisch bent doe dit dan bij een iPhone niet zelf. Het risico op doorprikken, beschadigen is dan te groot met alle gevolgen van dien.

Gezwollen batterij en ter vergelijk een normale batterij

 

(Visited 114 times, 1 visits today)Leave a Reply